Vyhledat místo:

Líbí se mi web Slunečno.cz

Počasí Slunečno

Líbí se Vám web Počasí Slunecno.cz ?

Aplikace Slunecno.cz

Pro Windows 10 a 11 Pro Windows 10 a 11
Rychlá instalace Rychlá instalace
Jednoduchá obsluha Jednoduchá obsluha
Snadný přístup Snadný přístup

Ikona Slunce >> Předpověď počasí Slunecno.cz >> Články o počasí >> Nejlepší auta do špatného počasí

Nejlepší auta do špatného počasí

23. října 2024 10:01

Nabídka automobilů je dnes opravdu bohatá a různorodá. K dispozici jsou auta různých velikostí i cen, a tak si vybrat může opravdu každý. Co když však hledáte auto do špatného počasí? I takové vozy v prodeji najdete. Ve spolupráci s Česko-slovenským auto katalogem přinášíme pět tipů na takový automobil.

PR článek

Land Rover Defender
Land Rover Defender dnes už není to drsné terénní auto, které zvládne jakýkoliv terén, ale naopak vcelku luxusní, velké SUV. To však neznamená, že by ztratil něco na svých terénních schopnostech. Specialista na SUV, britský Land Rover, mu do vínku dal poctivou techniku a řadu jízdních asistentů, díky nimž je jízda s Defenderem v terénu hračka, a to i v náročných podmínkách. A co víc, při jízdě si budete užívat vysoké míry pohodlí, což originální Defender rozhodně neuměl.

SsangYong Rexton
Korejská značka SsangYong jakožto specialista na SUV nabízí i vlajkovou loď, velký model Rexton, který je jakožto offroad ideální auto do špatného počasí. Vysoká světlá výška nebo rámový podvozek znamená, že Rexton hravě zvládá jízdu mimo zpevněné cesty, za jakýkoliv podmínek. Posádka si navíc bude užívat vysoké míry komfortu, a to za velice rozumnou cenu.

Subaru Forester
Subaru Forester možná není drsné terénní auto, ale rodinné SUV, rozhodně však patří mezi auta, s nimiž se nemusíte bát nepřízně počasí. Řada jízdních asistentů, slušná světlost, a hlavně skvěle vyladěný pohon všech kol znamená, že tohle SUV vás bezpečně doveze za jakýkoliv podmínek, na sněhu a letu, na mokru i v blátě. Forester zkrátka dokazuje, že na špatné počasí nepotřebujete hned offroad.

Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser je léta auto do každých podmínek a nejinak je tomu u nejnovější generace, která se prodává i na českém trhu. Ta se musela přizpůsobit dnešní době, a tak se vedle turbodieselu počítá i s mild-hybridem, u něhož bude spalovací motor doplněn o malý elektromotor, pro snížení spotřeby. V Toyotě nicméně vědí, že trendy jsou v různých koutech světa jiné, a tak na vybraných trzích pořád prodává Land Cruiser generace J70 uvedený v osmdesátých letech, který díky jednoduché, bytelné technice zvládne jezdit opravdu kdekoliv na světě.

Volkswagen Amarok
Pick-upy kdysi bývaly hlavně pracovní auta, právě Volkswagen Amarok ale Evropanům před lety ukázal, že to klidně může být i zajímavá alternativa k rodinným SUV. U dnešní druhé generace tomu není nijak, byť se technika změnila – dnes jde totiž o sourozence Fordu Ranger, s nímž sdílí technický základ. Amarok je pořád příjemně jezdící auto, které díky velké korbě převeze i těžký náklad, a to díky bytelné technice a pohonu všech kol za každého počasí.

Tipy na ojetiny
Kdo by si pak z nových automobilů nevybral, máme i pár tipů i na ojetiny. Suzuki Jimny je skvělý kompaktní offroad, který milují nejen myslivci. Poslední generace navíc zaujme také stylovým designem, bohužel kvůli emisním normám už se v Česku oficiálně neprodává.

Auta do každých podmínek umějí také v Rusku – dodnes se vyrábí Lada Niva, která se u nás nemůže prodávat kvůli ruským sankcím. Vyrábí se sice desítky let, kvůli jednoduché technice a terénním schopnostem však hravě zvládá jízdu v terénu, kde si ji snadno opraví opravdu každý, a kvůli tomu ji pořád fanoušci teréňáků milují.



Mohlo by vás dále zajímat


· Stane se ze Slunečna někdy WeatherSunshine Inc.?
· Satelitní snímky NOAA: planeta Země v přehledu
· Trutnoff 2024: Legendární festival slaví 40 let
· Festival Peřeje: Hudba a příroda u Karlštejna
· Velikonoce a Slunce
· Přichází v Česku jaro dříve?
· Roviny klimatické změny a krize EU zemědělství
· Pranostiky na leden
· Copernicus: Rok 2023 je nejteplejším v historii
· Vybuchla sopka na Islandu

Widget Slunecno.cz na plochu Windows

Předpověď počasí na plochu Windows





Meteorologické zpravodajství | Zajímavosti z domova a ze světa

Článek
23.října 2024
Článek
13.října 2024

Všechny články

Videa Počasí Slunečno.cz na Youtube

Přírodopisné dokumenty přeložené do češtiny za použití umělé inteligence




Logo Počasí Slunečno

Umělá inteligence prozrazuje, co vše zobrazuje logo Počasí Slunečno.
Widget Slunecno.cz na plochu Windows

Předpověď na plochu Windows

Přidejte si na plochu Windows předpověď přímo pro vaše místo.

Krásné fotografie přírody | Tapety na pozadí do počítače

Článek
Fotogalerie Halloween
23. října 2024 03:45
Článek
Fotogalerie jezer
13. října 2024 09:41
Článek
Fotogalerie ledovců
4. října 2024 02:53
Článek
Fotogalerie noční oblohy
28. září 2024 23:38
MasterDC SunSoft logo Sun Microsystems logo Weather Forecast Počasí Slunečno

Vyhledat místo v databázi Slunecno.cz

Hodnocení webu Slunečno